Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 12 april 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Fotograaf Hans Aarsman beheerst de kunst van het observeren als geen ander. Hij deelt zijn talent onder andere in het theater.

Nadat in Rijswijk het afgelopen jaar tot twee keer toe een vrouw werd vermoord door haar partner, komt burgemeester Huri Sahin in actie. Ze roept alle vrouwen die zich in gevaar voelen op om haar te mailen om hulp. Jan Duurt Dijkman vist het liefst de Groningse wateren helemaal schoon met zijn supersterke magneet, maar de stad verbiedt het hem. Een belasting voor de superrijken komt er niet, ondanks pogingen in Den Haag en Brussel. Hoogleraar legt uit waarom er grenzen aan extreme rijkdom moeten worden gesteld.


Cabaretier en filosoof Tim Fransen schreef een nieuw boek over waarom vooruitgang niet altijd de oplossing is. In het mergelgebergte moet, onder leiding van natuurkundige Stan Bentvelsen, een enorme telescoop worden gebouwd die verder bouwt op het werk van Einstein. De leerlingen van OBS 't Koppel in Nieuw-Weerdinge hadden een speciaal lied voor de Koning geschreven, maar die laatste zei het koningsdagoptreden toch af. Nu alsnog het optreden van de klas.

Het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Ruud Smulders, Martijn Kardol en Aron Elstak. Kim Schuddeboom is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 13 april tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers