Dit is de nieuwe nummer 1 van de '80's Top 1500'

vrijdag 29 maart 2024
Foto: © Radio 10 - Talpa Network 2024

De oplettende volger had de hints al opgepikt: 'Careless Whisper' van George Michael schittert dit jaar als de nieuwe nummer 1 in de '80's Top 1500' van Radio 10 en stoot daarmee 'Take On Me' van A-ha van de troon.

Met het nummer 'The Winner Takes It All' verovert ABBA de 3e plaats in de populaire muzieklijst. Met de top 10 in aantocht geniet de luisteraar vandaag, na twee weken aftellen, van de crème de la crème van de muzikale jaren '80 op Radio 10.


Via de socialkanalen gaf Radio 10 deze week al verschillende muzikale hints over de nieuwe nummer 1:


Careless Whisper
George Michaels single stond in het voorjaar van 1984 maar liefst 7 weken bovenaan de Nederlandse Top 40, met een saxsolo die misschien wel de meest bekende in zijn soort is. Vandaag de dag dankt het nummer zijn populariteit daarbij waarschijnlijk ook aan de documentaire WHAM! die vorig jaar verscheen op Netflix. Naar aanleiding daarvan tikte de videoclip op YouTube afgelopen september namelijk haar biljoenste viewer aan. Ook de Radio 10 luisteraar bleef niet ongeroerd: vandaag, ruim 40 jaar na het grote succes, is Careless Whisper te horen als onbetwiste nummer 1 in de '80's Top 1500'.

Top 10
1. 'Careless Whisper' - George Michael
2. 'Take On Me' - A-ha
3. 'The Winner Takes It All' - ABBA
4. 'Africa' - Toto
5. 'When The Lady Smiles' - Golden Earring
6. 'Like A Prayer' - Madonna
7. 'In The Air Tonight' - Phil Collins
8. 'Billie Jean' - Michael Jackson
9. 'I Wanna Dance With Somebody' - Whitney Houston
10. 'Sunday Bloody Sunday' - U2

Meer weten? Neem dan een kijkje op Radio10.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers