Dit weekend hartverwarmende radio met 'Nachtvluchten'

donderdag 24 september 2009

Van 02.00 uur tot 03.00 uur boksen en vliegen we het verleden in….Op 27 september 1904 zag Koene Dirk Parmentier het levenslicht. De gezagvoerder van de KLM nam in 1934 deel aan de "Melbournerace", waarvan radiofragmenten bewaard zijn gebleven. Na de oorlog werd hij chef vliegdienst en later hoofd vliegbedrijf bij de KLM.

H


ij verongelukte in 1948 bij vliegveld Prestwick, Jan de Troye deed verslag van de herdenking van de omgekomenen. Op 26 september 1907 werd Bep van Klaveren geboren. In 1955 stapte de bokser in de ring tegen Dionne, de VARA was erbij. In 1980 was hij met Jules Deelder te gast bij Ted van der Meer in AVRO's Sportpanorama. De bokslegende overleed in 1992.

Van 03.00 uur tot 04.00 uur een aflevering van Napels, waarin Henk van Middelaar in gesprek is met Arend-Jan Boekestijn. In deze bijdrage van de RVU gaat men uit van de tegenhanger van het curriculum vitae, het ci ofwel het curriculum illusione. Wat willen de gasten nog doen in hun leven, wat zijn hun dromen voor de toekomst wat willen zij nog bereiken. Een sterfdatum wordt gekozen en van daaruit wordt teruggeredeneerd naar alles wat men vóór die tijd gedaan wil hebben; eerst sterven dan Napels zien…..De politicus wordt zondag 27 september 50 jaar.

Van 04.00 uur tot 05.00 uur Angela Groothuizen in een aflevering van KRO's Voor 1 Nacht. De zangeres en presentatrice werd op 28 september 1959 geboren en verwierf landelijke bekendheid als één van de Dolly Dots en presenteerde programma's als De uitdaging en Sex met Angela. Als actrice speelde ze ondermeer in de musical Blood Brothers, de speelfilm Pietje Bell en de jeugdserie Hotnews.nl. In januari 2010 start ze met de tournee van haar theaterprogramma Label. In maart 2008 was zij bij Marc Stakenburg te gast.

Van 05.00 uur tot 06.00 uur een bijdrage van de NCRV. "Langs het tuinpad van mijn vader", een zomerserie uit het programma Volgspot. Programmamaker Carmen Fernald gaat samen met muzikanten en cabaretiers terug naar de plekken van hun jeugd. Daar praat ze met hen over hun roots en de inspiratie die ze daaruit halen voor hun werk. In deze aflevering de cabaretier en presentator Richard Groenendijk, die op 24 september 1972 in Dirksland geboren werd.

Van 06.00 uur tot 07.00 uur 'Nachtvluchten in de Schijnwerpers'. Licht uit, spot aan…. en wie gaat er in die felle bundel staan? Vier vroege vogels, vier late sterren; tot in de kleine uurtjes stralen zij op kleine en grote podia, in theaters en op witte doeken! Dit alles ter vermaak van een gretig publiek. Talentvol en gedreven, wat zijn hun hoogtepunten, moeten ze wel eens diep gaan, is faalangst een vaste reisgenoot en welke droomwens zien zij het liefst uitkomen? Op de vierde zaterdag van deze themamaand staat…………in de spotlights.

Persbericht Radio 1
http://www.radio1.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers