Edsilia Rombley en Kees Tol zijn terug met nieuw seizoen 'Over Gewicht'

dinsdag 29 maart 2022

Edsilia Rombley en Kees Tol zijn terug met een nieuw seizoen van 'Over Gewicht' waarin zij opnieuw in de wereld van gezond afvallen duiken. Het duo ontrafelt in hun zoektocht de feiten en fabels over tal van nieuwe onderwerpen; waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten? Wist je dat goede vis niet naar vis mag ruiken of dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0-biertje?

En waar moet je op letten als je gezond wil afvallen, maar ook gezellig uit eten wil? Het komt allemaal aan bod in de nieuwe Powered by LINDA.-reeks.


In de eerste aflevering onderzoeken Kees en Edsilia alle facetten van dat heerlijke zoete goedje: suiker. Edsilia gaat langs het UMC in Amsterdam en ontdekt hoe schrikbarend veel suiker in voedsel is verwerkt en wat het doet met je lichaam en je brein. Ook doet zij samen met een suikertestpanel mee aan de 21 dagen suikerchallenge, waarbij ze geen toegevoegde suiker eet. Gaat het haar lukken om suikervrij te eten? En wat voor effect heeft het op haar lichaam en humeur? Kees gaat langs bij kersvers Olympisch Kampioen Kjeld Nuis die vertelt dat suiker essentieel is om een topsportprestatie te leveren. Op de Wageningen Universiteit ontdekt Kees wat suiker nou precies is en in welke producten het is verwerkt. Ook test hij verschillende suikervervangers. Maar zijn deze echt beter voor je gezondheid?

'Over Gewicht' wordt geproduceerd door BlazHoffski en is vanaf vanaf woensdag 30 maart wekelijks te zien om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers