Een nieuwe aflevering van 'Het Geheim van de Meester' op AVROTROS

dinsdag 21 mei 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Een team van topexperts gaat de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten de experts alles op alles om precies te doen wat de meester deed.

Het team bestaat uit schilder en onderzoeker Lisa Wiersma, materiaaldeskundige Joris Dik, restaurator Michel van de Laar en materiaaldeskundige Thijs Hagendijk.


Het team reconstrueert het enige overgebleven en zeer mysterieuze schilderij van de 16e eeuwse kunstenaar Johannes Torrentius. Het werk is streeploos en lijkt gemaakt met olieverf, maar Joris vindt uit dat er geen druppel olie is gebruikt. Het wordt dus één groot experiment voor kunstenaar Lisa die geholpen wordt door Thijs. Hij voorziet haar van kweepeergelei, krijt en citroen. Michel duikt in de goddeloze levenswandel van vrijdenker Torrentius, dat hem zijn leven en zijn werken koste.

'Het Geheim van de Meester', woensdag 22 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers