En de genomineerden voor 'Het Leukste Huisdier van Nederland' zijn...

maandag 27 september 2021

Na twee succesvolle edities van 'De Leukste Hond van Nederland' pakt Radio 10-dj Gerard Ekdom het dit jaar nog groter aan met een zoektocht voor álle huisdieren. Konijnen, kippen, parkieten, vissen, honden, katten, schildpadden, hamsters: ze maken dit jaar allemaal kans op de titel 'Het Leukste Huisdier van Nederland'.

Baasjes van leuke huisdieren konden hun favoriete dierenvriend afgelopen week via de site van Radio 10 aanmelden om kans te maken om de eerste winnaar te worden van deze huisdierenverkiezing.


De aanmeldingen stroomden binnen en uit deze 'veule' leuke huisdieren heeft een vakkundige jury de vijf allerleukste huisdieren geselecteerd. De vijf finalisten die het tegen elkaar gaan opnemen zijn:

1. hond Zorro - Leeuwarden
2. kat Mattie - Zwanenburg
3. geit Dikke Pop - Harkema
4. kip Suki - Noordwijkerhout
5. grijze roodstaart Sjakie - Stad aan ‘t Haringvliet

Tot en met maandag 4 oktober 8.00 uur kan er via de website van Radio 10 gestemd worden op het leukste huisdier. Dezelfde dag komen de vijf finalisten naar de Radio 10-studio voor de spannende ontknoping waar duidelijk zal worden welk beestje het leukste huisdier van Nederland is.

Het winnende huisdier krijgt naast een eervolle titel ook een fotoshoot op locatie én een portretfoto.

'Leukste Huisdier van Nederland' verkiezing
Radio 10-dj Gerard Ekdom is een echte dierenvriend en na twee succesvolle edities van zijn zoektocht naar de leukste hond van Nederland heeft hij besloten zijn zoektocht uit te breiden. Alle huisdieren mogen dit jaar meedoen aan zijn verkiezing: 'Het Leukste Huisdier van Nederland'. Maandag 4 oktober ontvangt hij de vijf genomineerden in de studio van 'Ekdom in de Morgen' en zal bekend worden welk beestje het allerleukst is.

Gerard Ekdom vorige week over de verkiezing: 'We pakken het groots aan. Alle huisdieren, van groot tot klein, mogen meedoen aan onze verkiezing. Katten, hagedissen, papegaaien, cavia's of wandelende takken, we laten ons verrassen. Het gaat 'geheit' een geweldige zoektocht worden!'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers