Ennio Morricone op 1 in 'NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50'

donderdag 4 maart 2021

Ennio Morricone staat met de soundtrack van Once Upon a Time in the West op de eerste plaats van de 'NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50'. De nummer 2 is Schindler's List van John Williams, die vorig jaar de lijst aanvoerde.

De derde plek is voor Hans Zimmer met de muziek van 'Pirates of the Caribbean'. 'De Filmmuziek Top 50' wordt vrijdag 5 maart van 12.00 tot 18.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4.


De lijst telt dit jaar vijf soundtracks die er nooit eerder in stonden. De hoogste nieuwe binnenkomer is Aram Katsjatoerjan met The Onedin Line (Spartacus) op positie 33. De andere nieuwkomers zijn John Williams met Saving Private Ryan op 44, Les Uns et les Autres van Michel Legrand op 48, Hans Zimmer met The Dark Knight Rises op 49 en Monty Norman staat op nummer 50 met de James Bond Theme Dr. No.

Stijgers
De grootste stijger is Once Upon a Time in America van Ennio Morricone: de soundtrack klimt met dertien plaatsen naar nummer 26. Mike Oldfield wint met The Exorcist (Tubular Bells) negen plekken en staat nu op 25. Turks Fruit van Rogier van Otterloo en The Sound of Music van Richard Rodgers stijgen zes plekken en staan nu respectievelijk op 20 en 27.

Hofleveranciers
John Williams staat dit jaar met maar liefst acht noteringen in 'De Filmmuziek Top 50', op de voet gevolgd door Hans Zimmer met zeven werken. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd.

'De Filmmuziek Top 50' wordt vrijdag 5 maart van 12.00 tot 18.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De lijst is samengesteld door de luisteraars, die in aanloop naar 'De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50' konden stemmen op hun favoriete soundtracks. De complete lijst is te vinden op nporadio4.nl/filmmuziek.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers