Explosies Winschoten en afpersing in 'Opsporing Verzocht'

dinsdag 19 september 2023
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2022

Wat is er mis in Groningen? Dinsdagochtend ontplofte aan de Langestraat in Winschoten een explosief. Zaterdagochtend was er in dezelfde straat, een aantal panden verder, ook al een ontploffing.

Ook een pand aan de Herestraat in Groningen was al twee keer doelwit van aanslagen. Een woordvoerder van de politie deelt vanavond in 'Opsporing Verzocht' bewakingsbeelden en vertelt meer over het grootschalige onderzoek naar de incidenten.


Spaargeld mee…alles kwijt na beroving
Een jonge buitenlandse vrouw woonde en werkte al langere tijd in Eindhoven toen ze op zondag 20 augustus werd beroofd op straat in Eindhoven. De dader spoot de vrouw met een bijtende tof in haar ogen en trok daarna haar handtas mee. In die tas zat al haar spaargeld, dat de vrouw van huis uit liever bij zich hield. Er zijn bewakingsbeelden van de betrokken verdachten.

Man in Landsmeer zwaar mishandeld bij afpersing
Een 24-jarige Amsterdammer heeft in de nacht van 5 op 6 juni zo’n zeven uur in een kast opgesloten gezeten nadat hij vlak ervoor ernstig mishandeld was door twee mannen die hem afpersten. De vrouw die het slachtoffer in de val lokte werd aangehouden, maar de twee mannen die het slachtoffer onder andere met een stok sloegen zijn nog niet getraceerd. Eén verdachte is pinnend gefilmd in Amsterdam.

Verder onder andere beelden van inbraken in Vught en Ugchelen, de beroving van een tiener in Nieuwegein en de zoektocht naar een aantal pinfraudeurs.

'Opsporing Verzocht', dinsdag 19 september om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers