Freddie en Michael het vaakst in 'Joe 70s & 80s Top 1000'

maandag 24 oktober 2022
Foto: © DPG Media 2022

Deze ochtend start bij radiostation Joe 70s & 80s de lijst van de 1000 beste hits uit de jaren '70 en '80. Van ABBA tot George Michael en van Prince tot Queen, alle grote namen komen voorbij.

De 'Joe 70s & 80s Top 1000' is tot en met 29 oktober te horen. De hele lijst is vanaf nu ook te vinden op Joe.nl en via daar, op het landelijke DAB+-kanaal en in de Joe-app te beluisteren.

Meeste noteringen
Luisteraars kunnen zich 6 dagen lang onderdompelen in het tijdperk van schoudervullingen, autoloze zondagen en een berg aan tijdloze hits. Een van de absolute favorieten is ABBA, die maar liefst 23 keer genoteerd staat in de lijst. De teller van Queen staat ook op 23, maar met ook nog de solotrack 'Barcelona' van Freddie Mercury, staat de zanger er 24 keer in. Michael Jackson is ook bepalend in de lijst, met 18 solo-noteringen. Daarnaast staat hij er met The Jackson 5/The Jacksons ook nog eens 6 keer in, wat samen ook voor 24 noteringen zorgt.


De Nederlandse acts die het hoogste plek in de lijst hebben bemachtigd zijn, Anita Meijer met 'Why Tell Me Why' (#12) en Golden Earring met 'Rader Love' (#22).
 
Artiesten met 10 of meer noteringen:

Queen
Michael Jackson
ABBA
Madonna
U2
Elton John
Fleetwood Mac
Bruce Springsteen
George Michael/Wham
Phil Collins/Genesis
BeeGees
Billy Joel

Persbericht Joe 70s & 80s
https://joe.nl/
Meer artikels over Joe

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers