Geheimzinnige 'personen' nemen geluiden op bij Hofvijfer en Utrecht Centraal

dinsdag 3 augustus 2021

In de keuken, op kantoor of in de slaapkamer: Het Geluid van Qmusic kan werkelijk overal om je heen te horen zijn. Om luisteraars te inspireren om overal goed op te letten, waren vandaag op verschillende bijzondere plaatsen in het land geheimzinnige 'personen' geluiden aan het opnemen.

In een fontein in Breda, op een lift bij station Utrecht Centraal en op een sup-board op de Hofvijver in Den Haag. Voorbijgangers wisten niet wat ze zagen. Deze ochtend doken op verschillende plekken in het rood geklede figuren met een microfoon van Qmusic op om geluiden op te nemen.


Politie haalt mannequin uit de Hofvijver
Vooral in Den Haag bij de Hofvijver zorgde dit voor wat tumult, toen de figuur voorbij het Torentje van de minister-president vaarde. Het trok veel bekijks vanaf de kade, helemaal toen de Koninklijke Marechaussee sommeerde om de 'persoon' op het sup-board uit het water te halen.

Deze mysterieuze persoon bleek, net als op de andere plekken, een goed verklede paspop te zijn die geplaatst is door Qmusic voor de actie Het Geluid.

Het Geluid
Het populaire radiospel Het Geluid is maandag van start gegaan bij Qmusic. Elk uur mag een luisteraar raden wat hij of zij denkt wat Het Geluid is. Wordt er een fout antwoord gegeven, dan gaat het prijzengeld omhoog met €100,-. Hoewel de figuren vanochtend originele plekken hebben uitgekozen, is de kans dat Het Geluid geraden wordt in een alledaagse omgeving vele malen groter. Het Geluid is namelijk altijd een herkenbare handeling.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers