Gerard Ekdom voor één keer onderdeel van Het Goede Doel

donderdag 11 maart 2021

Donderdag kroop dj Gerard Ekdom in de huid van niemand minder dan Henk Westbroek en maakte voor één keer deel uit van 'Het Goede Doel'. Samen met Henk Temming zong hij de 80's klassieker 'België' live op Radio 10.

Deze speciale editie van 'België' vond plaats in het kader van de '80's Top 810'. Toen Gerard Ekdom de kans kreeg om het halve duo uit deze memorabele tijd te ontvangen bij Ekdom in de Morgen, greep hij zijn kans. Met een meer dan redelijke imitatie van Henk Westbroek ging hij het duet aan met Henk Temming.


Ook in het interview voorafgaand aan het optreden speelde Gerard een dubbelrol.
Gerard Ekdom: 'Eigenlijk zijn de jaren ’80 maar in twee woorden samen te vatten: Henk én Henk. Ik had dus maar één doel voor onze line-up deze week.. Het Goede Doel!'

Op de vraag of Henk en Henk elkaar niet eens spuugzat waren, gaf Henk Temming aan: 'Deze vraag kun je beter aan andere Henk stellen.'

Gerard als Henk Westbroek: 'Ik was Henk regelmatig spuugzat, Gerard. En ik kan je melden dat we regelmatig ruzie hebben gemaakt, toch Henk?'
Henk Temming: 'Ja, je kunt het ook oorlog noemen.'
Gerard Ekdom: 'Tja, daar komen vast nog heel veel boeken over uit in de aankomende tijd.'

Over de '80's Top 810'
Vorig jaar stemden luisteraars van Radio 10 massaal op 'Take On Me' van A-ha, waardoor dit nummer de lijst aanvoerde. Op de tweede plaats stond 'Africa' van Toto en de derde plaats was voor Queen met 'Who Wants To Live Forever'.

Of deze klassiekers dit jaar weer zo hoog in de lijst komen, hangt af van de luisteraar. De '80's Top 810' is dit jaar van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart te beluisteren tussen 6.00 uur en 23.00 uur. De grote ontknoping is op vrijdagmiddag om 16.00 uur.

Henk Temming over de jaren '80: 'Ik kijk niet zo naar het decennium waar de muziek vandaan komt, maar ik vond in de jaren 80 REM goed, Michael Jackson, Blues Springsteen en Prince.'

Stemmen op de '80's Top 810' kan nog t/m vrijdag 19 maart 16.00 uur via Radio10.nl, via de Radio10-app en de app van JUKE.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers