Hans Dorrestijn, Lamia Makaddam en Abdelkader Benali, Bodil de la Parra en Stephen Emmer in 'Kunststof Radio'

zondag 14 juni 2020
@ NTR 2019

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn wordt 80. En ter gelegenheid van zijn verjaardag heeft hij een nieuw boek uitgebracht, 'Wensvogels'.

Dorrestijn is vooral bekend door zijn teksten voor radio- en televisieprogramma’s en voor artiesten als Herman van Veen, Joost Prinsen en Jenny Arean. Hij is officier in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de Gouden Harp voor zijn hele oeuvre.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 16 juni: Lamia Makaddam en Abdelkader Benali, dichter en schrijver
De nieuwe gedichtenbundel van dichter Lamia Makaddam heet 'Je zult me vinden in elk woord dat ik schrijf'. Samen met schrijver Abdelkader Benali vertaalde ze de oorspronkelijk in het Arabisch geschreven bundel naar het Nederlands. In totaal publiceerde ze drie dichtbundels in het Arabisch. Ze werd in 2000 bekroond met de El Hizjra literatuurprijs.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 17 juni: Bodil de la Parra, actrice en toneelschrijfster
Op 18 juni verschijnt het boek 'Het verbrande huis' van actrice en toneelschrijfster Bodil de la Parra. Over de geschiedenis van haar Surinaamse familie. Bodil de la Parra speelt onder meer bij ITA en speelde rollen in o.a. 'Toren C' en 'Flikken Maastricht'. Ze won in 1996 de Mr. H.G. van der Vies-prijs en was in 2000 genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 18 juni: Stephen Emmer, componist
Componist Stephen Emmer ontving in maart de Buma Oeuvre Award voor zijn werk als componist van vele Nederlandse (nieuws)programma's. Zo schreef hij o.a. de tunes van het 'NOS journaal', 'RTL Boulevard' en 'Beau'. Daarnaast heeft Stephen Emmer ook diverse soloalbums op zijn naam staan. Hij bracht in mei zijn neoklassieke album 'Maison Melody' uit.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 15 t/m donderdag 18 juni tussen19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers