Het eerste tv-debat met de nummers 2 in 'WNL Op Zondag'

zaterdag 4 november 2023

Zondagmorgen 5 november presenteert Rick Nieman een speciale editie van 'WNL Op Zondag' waarin de nummers 2 uit de Nederlandse politiek met elkaar in debat gaan.

Alle nummers 2 van de partijen die aan kop gaan in de peiling doen mee.


Nicolien van Vroonhoven van Nieuw Sociaal Contract
Sophie Hermans van de VVD
Esmah Lahlah van GroenLinks/PvdA
Fleur Agema van de PVV
Mona Keijzer van BBB
Eline Vedder van het CDA
Jan Paternotte van D66

Zij zijn de runners-up, de nummers 2 op het stembiljet, de running mates van de lijsttrekkers. Live vanuit het Vondelpark in Amsterdam kruisen zij de degens over de thema’s van deze verkiezingen. Aan bod komen economie, migratie, wonen, defensie, klimaat, zorg en veiligheid. Over ieder thema zullen telkens vier partijen met elkaar in debat gaan. Dat levert spannende combinaties op.

Zo gaat Nicolien van Vroonhoven (Nieuw Sociaal Contract) over migratie in debat met Fleur Agema (PVV), Esmah Lahlah (GroenLinks/PvdA) en Jan Paternotte (D66).

Over het thema veiligheid gaat Esmah Lahlah (GroenLinks/PvdA) de discussie aan met Mona Keijzer (BBB), Sophie Hermans (VVD), Eline Vedder (CDA).

Jan Paternotte (D66) staat tegenover Fleur Agema (PVV), Sophie Hermans (VVD) en Eline Vedder (CDA) in het debat over het thema klimaat.

Ook over de andere onderwerpen wonen, economie, defensie en zorg gaan telkens 4 kandidaten in debat.

'Het WNL-debat: de Runners-up', zondag 5 november om 10.00 uur op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers