'Het Geheim van de Meester' bezoekt de dochter van Armand Baag

dinsdag 28 mei 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Een team van topexperts gaat de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten de experts alles op alles om precies te doen wat de meester deed.

Het team bestaat uit schilder en onderzoeker Lisa Wiersma, materiaaldeskundige Joris Dik, restaurator Michel van de Laar en materiaaldeskundige Thijs Hagendijk.


De Surinaamse schilder Armand Baag beeldde zichzelf en zijn gezin in 1989 af op een kleurrijk en intens portret. In de jaren 70 had hij een atelier in de Amsterdamse Jordaan. Michel krijgt de unieke mogelijkheid om de dochter van Baag te bezoeken net als Baags afgebeelde halfzus Joyce. Lisa ontdekt waarom Baag uitblinkt in het weergeven van donkere huid, hij blijkt er zelfs beter in dan Rembrandt. Thijs verdiept zich in de symboliek van het schilderij en Joris doet het allereerste technische onderzoek op dit moderne schilderij.

'Het Geheim van de Meester', woensdag 29 maart om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers