'Het Mooiste Meisje van de Klas' in het voetspoor van Pauline

zondag 2 juni 2024

Jaap Jongbloed gaat op zoek naar het verhaal achter het ooit aanbeden mooiste meisje uit de klas. Is haar schoonheid een garantie voor succes in het leven geweest of werd het juist als belemmering ervaren?

Klasgenoten en bekenden halen herinneringen aan haar en de oude schooltijd op.


Op jonge leeftijd verliest Pauline zowel haar moeder als haar vader. Met haar biologische vader had ze weinig contact. Ze blijkt zijn erfelijke hartaandoening te hebben. In de jaren 90 is Pauline een bekend gezicht in de Amsterdamse clubscene. De liefde brengt haar naar verschillende landen, waaronder Italië. In 2006 krijgt ze een nieuwe relatie. Ze zijn dolverliefd, maar na een maand samen wordt Pauline heel erg ziek. Na veel onderzoeken blijkt ze HIV te hebben. Ze is nu eindelijk bezig haar trauma’s te verwerken en geniet van het leven met haar nieuwe liefde.

'Het Mooiste Meisje van de Klas', maandag 3 juni om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers