Jelle Jolles, Charlotte van den Broeck, Gerbrand Bakker en Joline Jolink in 'Kunststof Radio'

zondag 19 juli 2020
@ NTR 2019

Neuropsycholoog Jelle Jolles schreef het boek, 'Leer je kind kennen. Over ontplooiing, leren, denken en het brein'. Voor een beter zicht op de gebruiksaanwijzing van kind en tiener.

Jelle Jolles is universiteitshoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en leidt het Centrum Brein & Leren.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 21 juli: Charlotte van den Broeck, dichter en schrijver
Dichter Charlotte van den Broeck won in juli de Confituur Boekhandelsprijs 2020 met haar prozadebuut 'Waagstukken'. Daarin presenteert ze dertien tragische architecten die zelfmoord pleegden omwille van het door hen ontworpen gebouw. Haar dichtbundels werden al bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs en de Paul Snoekprijs.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 22 juli: Gerbrand Bakker, schrijver
In mei kwam het nieuwe boek van schrijver Gerbrand Bakker uit, 'Knecht, alleen'. Het vervolg op zijn boek 'Jasper en zijn knecht' in de Privédomeinreeks. Na de dood van zijn hond Jasper is hij weer alleen en raakt hij ook nog eens verzeild in een diepe depressie terwijl hij een roadtrip maakt naar Griekenland. Gerbrand Bakker brak, ook internationaal, door met de verfilmde roman 'Boven is het stil'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 23 juli: Joline Jolink, modeontwerper
Modeontwerper Joline Jolink ontwerpt vegan kleren en sneakers. Ze richt zich op duurzaamheid en maakt gebruik van organisch katoen, restvoorraden en gerecycleerd materiaal. In 2011 ontving ze de Marie Claire 'Prix de la mode' voor Best Fashion Entrepreneur.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 20 juli t/m donderdag 23 juli tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers