Joram Kaat op zoek naar zijn vader in EO-podcast 'Who's your daddy?'

zaterdag 19 juni 2021

Wie is die man die zondag NIET het vlees snijdt? Welke invloed heeft een afwezige vader op je leven? Dit zijn vragen waar EO-presentator Joram Kaat maar al te graag antwoord op krijgt.

Hij heeft zijn vader nooit gekend, want voor zijn geboorte waren zijn ouders al uit elkaar. Nu, vele jaren later, gaat het toch kriebelen en wil Joram meer over zijn vader weten. Het leidt tot een zeer persoonlijke zoektocht en is dé aanleiding om de nieuwe EO-podcast 'Who's your daddy?' te maken. In deze podcast gaat hij door middel van gesprekken met zijn familie en deskundigen op zoek naar zijn vader. Lukt het hem om uiteindelijk zelf te ontdekken wat voor een persoon zijn vader is? En durft hij uiteindelijk zijn vader zelf te spreken?


EO-presentator Joram Kaat wil weten welke impact het gemis van zijn vader heeft gehad en hoe dit gemis zijn leven heeft gevormd. Met de podcast wil hij mensen inspireren die net als hij uit een gebroken gezin komen, want dat kan gevolgen hebben voor hoe je jezelf vormt als persoon en hoe je in het leven staat en je gedraagt. Maar ook voor mensen die wel met beide ouders zijn opgegroeid is de podcast interessant, want er zijn altijd bepaalde patronen die je van je ouders overneemt. 

Open en bloot
Joram: 'Ik heb nog nooit iets gemaakt dat zo persoonlijk is, dus het is wel spannend om deze podcast uit te brengen. Een van de redenen dat ik presentator ben geworden is dat ik het zo fijn vind om over anderen te praten. Dus het is voor mij best lastig om op deze manier mijn persoonlijke zoektocht zo open en bloot te delen. Maar ik ga er helemaal voor. Het doel is om uiteindelijk ook contact met mijn vader op te nemen. Dat maakt deze podcast ook zo kwetsbaar.'

Niets was positief
Hij zei tegen mij: 'Ik wil dat je het weg laat halen, anders kijken mensen mij erop aan dat ik een vrouw achterlaat met drie kinderen', vertelt Jorams moeder in de eerste aflevering van 'Who's your daddy?'. Het gesprek dat Joram met zijn moeder heeft, maakt diepe indruk op hem. 'Niets van wat mijn moeder over mijn vader heeft verteld is positief.' Hij twijfelt of hij door wil gaan met zijn zoektocht en daarom gaat hij in gesprek met therapeute Claudia Krumme, die zijn vraagbaak is in deze podcast.

Familieopstelling en God als vader
Naast zijn moeder spreekt hij in volgende afleveringen ook met zijn zus Lotte, zijn broer Jelle en zijn vriendin Pauline. Zijn broer en zus hebben namelijk nog wél contact met zijn vader. Joram vraagt zich af waarom zij zo loyaal naar hem zijn. Onder leiding van gezinstherapeut Steven Pont ondergaat hij samen met zijn broer en zus een familieopstelling. En met presentator en voorganger Jurjen ten Brinke praat hij over zijn godsbeeld en zijn moeite met het idee van God als vader.

De eerste aflevering van 'Who's your daddy?' is te beluisteren op zondag 20 juni. De podcast is te vinden via streaming-apps en op EO.nl/podcast.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers