Joyce (23) uit Markelo krijgt eigen wassen beeld in Madame Tussauds

zaterdag 29 mei 2021
Foto: © Qmusic 2021

Zojuist is bij Kai, Tom & Bram op Qmusic bekend geworden dat Joyce (23) uit Markelo een eigen wassen beeld krijgt in Madame Tussauds Amsterdam. Na een spannende finale wordt zij vereeuwigd tussen de sterren in de collectie van de interactieve attractie.

Afgelopen week stond er elke dag een 'mystery' star in de studio van Qmusic. Luisteraars konden elk uur raden wie er achter het doek stond om zo kans te maken om in de finale te komen. Deze vond zojuist plaats in Madame Tussauds. Tijdens de show van Kai Merckx, Tom van der Weerd en Bram Krikke, moesten de finalisten allerlei spannende opdrachten doen. Uiteindelijk wist Joyce haar plaats tussen de sterren te claimen.


In de finale moesten Joyce en Sandy een telefoon zoeken die ergens in Madame Tussauds verstopt was en die overging. De telefoon bleek bij het beeld Humberto Tan te liggen. Joyce vond de telefoon. 'Ik ben nog een beetje buiten adem. Ik heb Sandy ook aan de kant gegooid, sorry daarvoor! Zij had een voorsprong, dus ik ging er iets te hardhandig langs!' Op de vraag hoe het wassen beeld eruit moet komen te zien, antwoordt ze: 'Het beeld moet sowieso sportkleding aan hebben, aangezien ik 5 of 6 keer per week sport. Of een beetje een gala-outfit. En verder moet het beeld op mij lijken natuurlijk!'

Een wassen beeld in Madame Tussauds. Tot nu toe was het alleen weggelegd voor de grote sterren, zoals Dua Lipa, Robbie Williams, Lionel Messi en Lady Gaga. Daar komt luisteraar Joyce binnenkort tussen te staan. Zij kan dan om zichzelf heen lopen en voor het eerst exact zien hoe de wereld haar altijd ziet. Deze actie doet Qmusic samen met Madame Tussauds Amsterdam, ter ere van de 50ste verjaardag van de attractie. Het is uniek: het wassen beeld wordt met de hand gemaakt en dit kost maanden werk door ongeveer twaalf professionals. Dit maakt dat het uiterst kostbaar is: een wassen beeld maken kost ongeveer €200.000.

De winnaar komt eerst een poos tussen de internationale popsterren te staan en zal na een tijdje op verschillende plekken in Madame Tussauds te bewonderen zijn.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers