Kat Mattie leukste huisdier van Nederland

maandag 4 oktober 2021

Mattie uit Zwanenburg, de kat van Giovanna van der Heijden, is het leukste huisdier van Nederland. Dit maakte Gerard Ekdom zojuist, op dierendag, bekend tijdens zijn ochtendshow 'Ekdom in de Morgen' op Radio 10.

Het beestje, dat door een ongeluk zijn staart én één oog moet missen, werd door luisteraars massaal omarmt en ontving de meeste stemmen. Naast de eervolle titel, wint de kat een professionele fotoshoot met zijn baasje.


Giovanna van der Heijden, baasje van kat Mattie: 'Wat een verrassing! Mattie bleef er de hele tijd lekker koel onder. Ik denk dat zijn baasje veel nerveuzer was. Het is echt geweldig. Echt heel leuk!'

Een vakkundige jury selecteerde uit honderden aanmeldingen de vijf leukste huisdieren. Zij waren vandaag te gast voor de grote finale die live te volgen was op Radio 10. Hond Zorro uit Leeuwarden, kat Mattie uit Zwanenburg, kip Suki uit Noordwijkerhout en grijze roodstaart Sjakie uit Stad aan ’t Haringvliet verzamelden zich in Hilversum en streden samen met geit Dikke Pop uit Harkema om de titel en de bijbehorende prijs. Luisteraars van Radio 10 stemden uiteindelijk voor de winnaar. Kat Mattie wist de meeste stemmen te veroveren en mag zich 'Het Leukste Huisdier van Nederland' noemen.

Het Leukste Huisdier van Nederland
Na twee succesvolle edities van de zoektocht 'De Leukste Hond van Nederland' besloot Gerard Ekdom dit jaar zijn zoektocht uit te breiden. Alle huisdieren mochten dit keer meedoen aan de verkiezing: 'Het Leukste Huisdier van Nederland'.

'Het Leukste Huisdier van Nederland' was van 20 september tot en met 4 oktober te volgen bij Radio 10.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers