'KRO Kindertijd' presenteert tweede serie 'Sien van Sellingen'

zondag 4 november 2012

Vanaf maandag 5 november presenteert 'KRO Kindertijd' vijf gloednieuwe afleveringen van de kleuterdramaserie 'Sien van Sellingen'. 'Sien van Sellingen' gaat over de belevenissen van de stoere en nuchtere Sien en haar familie op en rond hun boerderij.

In de nieuwe aflevering Eieren en Kuikens probeert Sien, tevergeefs, zelf eieren uit te broeden omdat ze zo graag kuikentjes wil. Sien loopt voor het eerst na schooltijd naar de kapperszaak van oma in Alleen over straat, waarbij ze met gevaren te maken krijgt.

Niemand wil Sien helpen bij het lezen van een recept, zo slaat Sien aan het toveren in Lezen en muffins. Knecht Gerrit en Sien vechten in Donder en bliksem tegen hun angsten voor spinnen en onweer. En wanneer Papa een mannendag organiseert, kan Sien niet uitstaan dat ze wordt buitengesloten in Simon moet vissen. Vindingrijk als ze is bedenkt Sien een activiteit voor het hele gezin. Door de leuke wendingen en dwaze situaties waarin Sien verzeild raakt spreekt de serie zowel kinderen als volwassenen aan.

''Sien van Sellingen', serie 2, is niet alleen een vervolg op de eerste serie, maar bouwt voort op de traditie om in 'KRO Kindertijd' kleuterdramaseries te maken waarin het over de kracht van kleuters gaat', aldus eindredacteur KRO jeugdprogrammering Jan-Willem Bult.

'Schrijfster Janneke van der Pal en regisseur Pieter Verhoeff raken de juiste toon tussen serieuze thema’s en vrolijke oplossingen.' Serie 2 is opnieuw een coproductie van KRO Jeugd en Interakt, werd geschreven door Janneke van der Pal en geregisseerd door Pieter Verhoeff.
De eerste serie won al de Beeld en Geluid Award 2011, werd genomineerd voor de Kinderkast Publieksprijs 2011, was Runner-Up (2e) Preschool bij de Japan Prize 2011 en werd geselecteerd voor Chicago International Children’s Film Festival 2011.

'Sien van Sellingen serie 2', vanaf maandag 5 november om 7.20 uur op Zappelin Nederland 3 (herhaling om 17.00 uur op Nederland 1).

KROkindertijd

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers