KRO-NCRV's 'De Rijdende Rechter': Grensgeval

dinsdag 14 november 2023
Foto: © KRO-NCRV 2021

In Haaften is meneer Klijmij bezig met het bouwen van een huis en een kapschuur. Hij zit tussen 9 buren in en buurman meneer Vervoort is het niet eens met de plaatsing van de kapschuur.

Zijn schutting staat nu namelijk scheef en hij denkt dat Klijmij zijn kapschuur te dicht bij de erfgrens wil bouwen. En dan is er ook nog een dakgoot uit zijn schuur uit de beugel gegaan door het geklus van zijn buurman, aldus meneer Vervoort. Hij vindt dat buurman Klijmij  zorgvuldiger te werk moet gaan, mee moet betalen aan een nieuwe schutting en bovenal zijn plannen duidelijk moet communiceren. Meneer Klijmij vindt dat hij juist hard zijn best doet om alle buren op de hoogte te houden van alle plannen. Hij is daarom niet blij met de manier waarop de buurman hem benadert. Bovendien zou de dakgoot ook nog eens boven zijn terrein hangen en moet dus weg, aldus Klijmij. Een kopje koffie lost de problemen niet meer op, dus tijd voor 'De Rijdende Rechter' om op zoek te gaan naar een goede juridische oplossing.


'De Rijdende Rechter', woensdag 15 november om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers