'Kunststof Radio': Debutantenschrijfwedstrijd, Gerda Blees, Eva Meijer, Maurits de Bruijn

zondag 26 april 2020
@ NTR 2019

Dit jaar zou de prijsuitreiking van de Debutantenschrijfwedstrijd 2020 plaatsvinden in LAB111 in Amsterdam, als onderdeel van het Beter Schrijven Festival.

Nu gebeurt dat in deze speciale uitzending van Kunststof. We gaan in gesprek met juryleden Thomas Verbogt en Joris van Casteren over debuteren. Ook bespreken we het juryrapport en bellen we met de winnaar.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 28 april: Gerda Blees, dichter en schrijver
Dichter en schrijver Gerda Blees schreef haar debuutroman 'Wij zijn licht'. Daarin vertelt ze het verhaal van de spirituele woongroep Klank en Liefde, waar een van de bewoners plotseling overlijdt. Het leven van licht, lucht en liefde en het stoppen met eten lijkt de oorzaak van haar dood, wat zorgt voor de arrestatie van de overige bewoners. In 2016 won Gerda Blees de Nieuw Proza Prijs voor haar verhaal ‘Zomerkroos’ en in 2018 verscheen haar poëziedebuut 'Dwaallichten'.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 29 april: Eva Meijer, schrijver
In haar nieuwe boek 'De nieuwe rivier' schrijft Eva Meijer over de verhouding en de oplopende spanning tussen mens en natuur. Is de Westerse mens vergeten dat hij onderdeel is van een groter geheel dat bestaat uit de natuur, de wereld en het heelal? En kunnen we ons opnieuw uitvinden? Naast schrijver is Eva Meijer filosoof, kunstenaar en singer-songwriter. Ze schreef acht boeken en haar werk is in zestien talen uitgegeven.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 30 april: Maurits de Bruijn, schrijver
Op 1 mei verschijnt 'Ook mijn Holocaust' van Maurits de Bruijn. Hij onderzoekt hierin hoe zijn eigen identiteit is beïnvloed door het oorlogstrauma van zijn Joodse moeder. Als enige in haar gezin overleefde zij de Tweede Wereldoorlog en ze werd als baby afgestaan aan de buren. Maurits de Bruijn beschrijft in zijn boek de reis die hij naar Israël maakte met zijn vader toen hij twaalf was en hoe dit de rest van zijn leven heeft gevormd.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 27 t/m donderdag 30 april tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers