'Kunststof Radio' met Marieke Lucas Rijneveld, Tim Knol, Monique Merkx, Nynke Laverman

zondag 3 januari 2021
@ NTR 2019

Marieke Lucas Rijneveld debuteerde op 24-jarige leeftijd met de dichtbundel Kalfsvlies die werd bekroond met de C. Buddingh-prijs.

Voor de bundel Fantoommerrie kreeg ze de Ida Gerhardt Prijs. Met haar roman De avond is ongemak won ze als eerste Nederlandse schrijver de prestigieuze International Booker Prize. Onlangs verscheen haar tweede roman Mijn Lieve Gunsteling, waarmee ze volgens de critici naar nog grotere hoogte is gestegen.


Presentatie: Jellie brouwer

Dinsdag 5 januari Tim Knol, singer/songwriter
Zanger en muzikant Tim Knol gooide zijn leven het afgelopen jaar drastisch om. Hij ging fanatiek wandelen, gezond eten en minder drinken met als gevolg dat hij 40 kilo lichaamsgewicht verloor. Hij richtte de Wandelclub op en nodigde muziekliefhebbers met hem mee te gaan voor een wandelend concert. Zo maakte hij tochten door het hele land als alternatief voor de clubtour die niet kon doorgaan.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 6 januari Monique Merkx, regisseur, schrijver en dramaturg
Moniek Merkx zou in december afscheid nemen als artistiek leider van Maas Theater en Dans met de voorstelling 'Ik ben er even niet'.  Meer dan 25 jaar maakt ze meer dan 100 volwassen voorstellingen voor jonge mensen.  Voor haar werk ontving ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen (Hans Snoek Prijs, 1000Watt Prijs en Gouden/Zilveren Krekels) en de VSCD Mimeprijs. In de VS won ze samen met The Children’s Theatre Company in Minneapolis de Tony Award.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 7 januari Nynke Laverman, zangeres
Zangeres Nynke Laverman introduceert haar nieuwe album Plant met een slow release. Over de periode van een jaar laat ze haar cd groeien en brengt ze het nummer voor nummer uit - elk vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, onder wie natuurfilosoof Matthijs Schouten, schrijver/klimaatactivist Eva Rovers en cabaretier Jochem Myjer.

Presentatie : Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 4 januari t/m donderdag 7 januari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers