'Kunststof Radio' met oa. Gustaaf Peek en Heddy Honigmann

zondag 26 september 2021
@ NTR 2019

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 27 september – Gustaaf Peek, schrijver
Gustaaf Peek wordt geprezen om zijn niet-autobiografische boeken. Hij schrijft over grote thema’s als de Tweede Wereld Oorlog, Amerika en het communisme. Zijn nieuwe roman A.D. speelt zich af in de jonge Republiek der Nederlanden van 1597. Nederlanders gaan op  grote schepen oostwaarts en ontmoeten onbekende eilandbewoners. Het begin van een nieuwe koers voor beide volkeren.  


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 28 september – podcast only: Heddy Honigmann, filmmaker  
De laatste film van één van de grootste Nederlandse filmmakers ooit gaat op het Nederlandse Filmfestival in première. In de roadmovie ‘No Hay Camino’ maakt regisseur Heddy Honigmann, nadat ze van de dokter heeft gehoord dat ze niet meer lang zal leven, een reis langs plekken en mensen die voor haar van grote betekenis zijn geweest. Ze keert terug naar Peru, waar ze opgroeide, haalt herinneringen op aan de moeizame band met haar vader en blikt terug op haar oeuvre met prijswinnende films als ‘Hersenschimmen’, ‘Het ondergrondse orkest’ en ‘O Amor Natural’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 29 september – Antoinette Beumer, regisseur
De nieuwe film van Antoinette Beumer ‘Mijn vader is een vliegtuig’ is de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival. Hoofdpersoon Eva, gespeeld door Elise Schaap, kampt met onverwerkte trauma’s, de precaire scheidslijn tussen fictie en realiteit en de reële angst om haar verstand te verliezen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek, waar Beumer in 2018 zelf mee debuteerde als schrijver. Eerder maakte ze onder meer ‘Soof’ en ‘de Gelukkige Huisvrouw’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 30 september – Bert van der Veer, programmamaker
Bert van der Veer dook in de 70-jarige geschiedenis van het medium televisie. In een even onthullend als nostalgisch boek ‘De geschiedenis van de televisie in Nederland’ legt hij trends bloot en analyseert hij drama, actualiteit en reality door de jaren heen. Van de Veer bekleedde diverse functies achter de schermen in de televisiewereld en heeft twee jaar van zijn pensioen besteed aan zijn magnum opus.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 27 t/m donderdag 30 september tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers