'Kunststof'-special: Tegeluitreiking, Frans Pollux, Anna Enquist, Sander Lantinga

zondag 31 mei 2020
@ NTR 2019

In de 'Kunststof'-special op maandag wordt de Tegel, de Nederlandse prijs voor de journalistiek, uitgereikt in de categorieŽn achtergrond- en onderzoeksjournalistiek.

Juryvoorzitter Hille van der Kaa maakt de winnaars live in de uitzending bekend. Daarnaast praten oud-winnaars Robert Kosters (winnaar Tegel Achtergrond 2018) en Kim van Keken (Winnaar Anne Vondelingprijs 2017) over de genomineerden.

Op 8 juni worden de overige prijzen uitgereikt vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 2 juni: Frans Pollux, podcastmaker en muzikant
In zijn nieuwe podcast 'De Laatste Dans' (NTR) vraagt muzikant en podcastmaker Frans Pollux zich af wat er met zijn mede-stamgast uit een Roermonds café is gebeurd. Zeven jaar geleden verdwijnt Uwe, nadat hij aankondigde dat hij longkanker heeft en niet meer lang zal leven. Nu, zeven jaar later, gaat Frans Pollux op onderzoek uit. In zeven afleveringen probeert hij vragen te beantwoorden als: wat is er met Uwe gebeurd? Leeft hij nog?

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 3 juni: Anna Enquist, dichter
Dichter Anna Enquist brengt deze maand haar negende dichtbundel 'Berichten van het front' uit. De bundel bestaat uit vier keer tien gedichten en is een opvolger van haar vorige ‘Hoor de stad’. Het werk van Anna Enquist werd eerder al bekroond met de C. Buddingh’-prijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In 2013 schreef ze het Poëziegeschenk 'Een kooi van klank' voor de eerste Poëzieweek.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 4 mei: Sander Lantinga, radio-dj
Radio-dj en televisiemaker Sander Lantinga gaat in zijn nieuwe programma 'Sander en het mysterie van de legendarische duo's' (BNNVARA) op zoek naar het succes achter spraakmakende duo’s in Nederland. Zelf vormt hij al vijftien jaar een radioduo met Coen Swijnenberg. Wat doet een duoschap met iemand? Hij vraagt het bekende koppels als Carlo Boshart en Irene Moors, comedyduo’s Runfunk en turnzusjes Sanne en Lieke Wevers.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 1 t/m donderdag 4 juni 2020 tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers