Lex Bohlmeijer fietst een week door Ypenburg in 'Passaggio'

zondag 21 juni 2020

Van 22 tot en met 26 juni stapt KRO-NCRV presentator Lex Bohlmeijer op de fiets om zijn NPO Radio 4-programma 'Passaggio' een week lang vanuit zijn eigen wijk Ypenburg te maken.

Vanwege de coronamaatregelen blijft hij dichtbij huis en waardoor Lex zijn eigen woonomgeving opnieuw ontdekt. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik.


Al zestien jaar woont presentator Lex Bohlmeijer in de Haagse Vinexwijk Ypenburg, en geregeld verwondert hij zich over bepaalde plekken en mensen. Toch komt het er eigenlijk nooit van om eens aan te bellen, langs te gaan of een wat langer gesprek te hebben met een buurtgenoot. Deze coronatijd is voor Lex een mooi moment om dit alsnog te doen. Op de fiets rijdt hij met frisse blik door zijn vertrouwde omgeving, met op zak de mooiste klassieke muziek.

Lex begint elke dag in deze reisweek met een kopje koffie bij één van zijn overburen. Ook gaat hij onder andere langs bij stadstuinderij BuitenLeeft bij hem in de buurt, gaat hij met vogelaar Vincent van der Spek op zoek naar vogels in natuurgebied Meyendel, net buiten Den Haag. Daarnaast spreekt hij met stedenbouwkundige Paul Kurstjens, om eens op een andere manier naar zijn Vinexwijk te kijken. De laatste dag van zijn tocht eindigt hij met een buurtconcert op eigen balkon door mezzosopraan Barbara Kozelj en pianiste Phyllis Ferwerda.

'Passaggio: Lex Bohlmeijer fietst door Ypenburg', van 22 tot en met 26 juni om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 4. Volg Lex ook in beeld op www.nporadio4.nl/passaggio.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers