Lex Gaarthuis en Gijs Staverman nieuwe presentatoren ochtend- en middagshow van Radio 10

vrijdag 17 mei 2024
Foto: Radio 10 - © swirlstudio 2024

Radio 10 heeft een gloednieuwe ochtend-, middag- en weekendprogrammering klaar. Vanaf 3 juni presenteert Lex Gaarthuis de ochtendshow van 6.00 tot 10.00 uur, samen met sidekick Luuk van den Braak en nieuwslezer Marrit de Vries.

Een maand later, op 1 juli, start Gijs Staverman in de middag van 16.00 tot 19.00 uur. Met de komst van Gijs naar het team van 10 en de nieuwe invulling van de populaire radioslots blijft het radiomerk stevig doorbouwen aan de profilering van de zender. Het programma 'Somertijd' met Rob van Someren zal een belangrijke pijler in het weekend zijn voor Radio 10 en verhuist naar de zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 15.00 uur.


Gaarthuis heeft een lange staat van dienst bij Radio 10. Acht jaar geleden liet hij de luisteraars van Radio 10 al met het goede been uit bed stappen met zijn eigen ochtendshow 'Goeiemorgen Lex'. Hierop volgden de shows 'Laat Met Lex', 'De 10 van...' en de huidige show 'Is Het Al Weekend?!' waar Lex te horen is samen met co-host Luuk van den Braak. Ook is hij momenteel al de vaste vervanger voor de ochtendshow op Radio 10.

Gaarthuis: 'Ik kijk er naar uit om samen met Luuk en Marrit de Radio 10 Ochtendshow te voorzien van een lach, een stevige dosis nuchterheid én natuurlijk een enorme bak grootste hits aller tijden!'

Staverman presenteert al ruim 30 jaar verschillende programma’s op de landelijke radio, waar hij onder andere te horen was op Veronica, Yorin, Qmusic en Radio 2. Met hem haalt Radio 10 een dj binnen met een groot hart voor – en veel kennis van muziek. Staverman sluit daarmee naadloos aan op het profiel van de zender.

Staverman: 'Soms krijg je een kans uit 10 duizenden en dan grijp je die met beide handen aan! De middagshow op Radio 10 is een avontuur waar ik vol enthousiasme voor ga. Radio 10 is een prachtig radiostation met een fantastisch dj-team en super enthousiaste luisteraars. Ik ben heel trots dat ik daar onderdeel van mag worden en ik heb er enorm veel zin in!'

'Somertijd' met Rob van Someren gaat verhuizen naar het weekend. Het programma is vanaf juli iedere zaterdag en zondag te horen van 12.00 tot 15.00 uur.

Dave Minneboo, creatief directeur Radio 10: 'Met deze nieuwe programmering voldoen we nog meer aan de wensen en luisterbehoefte van onze luisteraars. We willen onze luisteraars vermaken, een positieve sfeer creëren en een gevoel van verbondenheid en herkenning bieden met natuurlijk de grootste hits aller tijden en vertrouwde dj’s. Met Lex Gaarthuis in de ochtend, het onmiskenbare positieve geluid van Gijs Staverman in de middag en de grappen en grollen van Rob van Someren en zijn team van 'Somertijd' op zaterdag en zondag, is Radio 10 iedere dag van de week het gezelligste station van Nederland!'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers