Lucas Waagmeester, Helmert Woudenberg en Gershwin Bonevacia in 'Kunststof Radio'

zondag 19 april 2020
@ NTR 2019

Journalist Lucas Waagmeester werkte zes jaar lang als correspondent voor de NOS in Turkije. Hij maakte veel mee in het land, onder andere de staatsgreeppoging tegen president Erdogan in 2016, waar hij over schrijft in zijn nieuwe boek 'Land op drift'.

Vanwege de coronacrisis heeft Waagmeester Turkije halsoverkop verlaten. Later dit jaar begin hij als correspondent in de Verenigde Staten.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 21 april: Geen uitzending i.v.m. persconferentie kabinet

Woensdag 22 april: Helmert Woudenberg, acteur
75 jaar na de bevrijding komt de NTR met de radiodrama podcast 'De Jodenverraadsters', gemaakt door acteur en regisseur Helmert Woudenberg. De vijfdelige serie vertelt het verhaal van twee Joodse vrouwen die tijdens de bezetting de Duitsers helpen om ondergedoken Joden op te sporen en te verraden, om zo te voorkomen dat zij zelf gedeporteerd worden. Woudenberg maakte eerder al een toneelversie van dit verhaal.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 23 april: Gershwin Bonevacia, schrijver en stadsdichter
Naast schrijver is Gershwin Bonevacia sinds 2019 stadsdichter van Amsterdam. In zijn filosofische gedichten beschrijft hij uiteenlopende onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs en zelfs Harry Potter. Elke maand verschijnt een van zijn gedichten in Het Parool en in 2017 debuteerde hij met zijn bundel 'Ik heb een fiets gekocht'. Hij werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum en TEDx. 

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 20 t/m donderdag 23 april tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers