Luistercijfers: Qmusic behaalt hoogste score ooit en blijft de grootste van het land

dinsdag 30 augustus 2022

Qmusic behaalt recordcijfers en behoudt hiermee haar positie als de grootste zender van het land. In de brede doelgroep 10+ is het marktaandeel 13,1%, wat een stijging van 12% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de belangrijke doelgroep 20-49 jaar wordt het record dat vorige maand was behaald weer verbroken. Het marktaandeel van maar liefst 22,2% is de hoogste score voor de zender ooit. Deze eeuw heeft geen enkele zender een hoger marktaandeel behaald. De 'Q-top 500 van de Zomer' zorgde in juli voor een piek in de luistercijfers.


Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: 'Weer nieuwe records vandaag. We hebben na de Foute Maand de zomer vol omarmd en we zijn heel trots dat luisteraars dat waarderen. Inmiddels stijgt Qmusic al 50 maanden op rij ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. We zien dat onze stabiele en ijzersterke programmering zijn vruchten afwerpt en ik ben ongelooflijk trots op het hele team dat hier elke dag keihard voor werkt. Met de start van ‘Het Geluid’, de 'Q-top 500' van de '00s en de nieuwe zaterdagavondprogrammering met onder andere Kris Kross Amsterdam kijk ik uit naar de komende periode.'

Bereikcijfers
Per week bereikt Qmusic 2.940.000 luisteraars. Naar de zender luisterden afgelopen periode gemiddeld 147.000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl het totaalbereik voor het medium radio daalt.

Qmusic werd voor het eerst de grootste zender van het land (doelgroep 10+) in augustus/september 2021 en wist die positie gedurende drie luistercijfermetingen vast te houden. Sinds november/december was NPO Radio 2 weer de grootste in de brede doelgroep. Die positie stond Radio 2 vorige periode weer af aan Qmusic en met de nieuwe scores houdt de zender deze plek vast.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers