MAX-podcast 'We Hebben Ruzie': Jouw plek in het gezin

maandag 27 september 2021

Het ondergaan van een familieopstelling is populair. Deze methode probeert bloot te leggen hoe patronen die je als kind hebt aangeleerd in je volwassen leven voor problemen zorgen, zoals familieruzies.

Coach en familieopsteller Els van Steijn: 'Als mensen gedoe hebben in relaties of op hun werk, komt dat omdat zij niet op hun goede plek staan.'


In elk gezin heeft een familielid een eigen plek. Maar door verschillende gebeurtenissen kun je als kind van plek veranderen en bijvoorbeeld naast of boven je ouders komen te staan. En dat zorgt voor ruzies. Om inzicht te krijgen in de oorzaak van een familieprobleem kun je een opstelling laten maken. Maar werkt zo’n sessie ook? In deze zesde aflevering van 'We Hebben Ruzie' ondergaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel allebei een opstelling bij coach Jet Centeno. Zij legt haarfijn uit dat Jantine niet op de goede plek staat. 'En ik kan je zeggen: daar komt hommeles van in de familie.'

Elles de Bruin gaat op bezoek bij de coach en familieopsteller Els van Steijn. Jaarlijks melden zich duizenden Nederlanders bij haar die problemen hebben met familieleden of andere relaties. Door een familieopstelling probeert Els duidelijk te krijgen waar het probleem vandaan komt. Elles volgt een paar van deze sessies en spreekt met een aantal mensen. Heeft de methode hen geholpen?

In de MAX/NPO 5-podcast 'We Hebben Ruzie' gaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel op zoek naar de oorsprong van familieruzies en de oplossing ervan.
de streamingdiensten

De nieuwste aflevering van de podcast 'We Hebben Ruzie' is nu te beluisteren op NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, Spotify, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers