Minister Franc Weerwind in 'WNL Op Zondag'

zaterdag 27 mei 2023

De zondag begint met Rick Nieman en 'WNL Op Zondag'. Politici, prominente gasten en opiniemakers gaan de discussie aan over brandende kwesties en duivelse dilemma's.

'WNL Op Zondag' wordt iedere zondag live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam om 10.00 uur op NPO 1.


Minister Franc Weerwind
Zondagmorgen is minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind te gast bij Rick Nieman. De bewindsman pleit voor een strenger gevangenisregime. Zo wil de minister extra maatregelen om te voorkomen dat criminelen hun handel kunnen voortzetten vanuit de gevangenis.

Europarlementariër Esther de Lange
CDA-europarlementariër Esther de Lange is kritisch over de Europese natuurwet van Frans Timmermans. De natuurplannen kunnen ertoe leiden dat Nederland nog verder op slot gaat met alle gevolgen van dien.

Bart De Wever
De Vlaamse politicus en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever zou het liefst zien dat Vlaanderen en Nederland weer worden herenigd. Volgens de Vlaamse politicus levert dat veel voordelen op. Deze week won De Wever de Pim Fortuyn-prijs.

Professor Jan-Willem van Prooijen en Sjuul Paradijs
Hoogleraar Jan-Willem van Prooijen en media-ondernemer Sjuul Paradijs over het toegenomen extremisme en bedreigde politici, zoals D66-leider Sigrid Kaag en PVV-voorman Geert Wilders. De AIVD waarschuwt in een recent rapport voor de groei van extremisme en de bedreiging van de democratie.

'WNL Op Zondag', zondag 28 mei om 10.00 uur op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers