Nick & Simon zingen Amerikaans volkslied voor 14.000 toeschouwers

dinsdag 17 mei 2011

In de tweede aflevering van 'Nick & Simon The American Dream' op woensdag 18 mei zingen Nick & Simon het Amerikaanse volkslied voor 14.000 toeschouwers in het stadion van de Memphis Grizzlies. Een grote eer, het duo is dan ook bloednerveus! In de eerste aflevering speelde Nick een aantal liedjes voor de receptioniste van hun hotel. Dat viel op bij een aanwezige hotelgast, die de eigenaar van een kroeg op Beale Street kent.

Uiteindelijk weet deze man een optreden voor Nick & Simon te regelen in die kroeg. Er is niet veel publiek en het begint erg rustig, maar uiteindelijk komen de aanwezige Amerikanen toch een beetje los.

De volgende dag vertrekken ze naar Tupelo, het geboortedorp van Elvis Presley. Nick gelooft er niet in dat ze daar optredens kunnen regelen, maar Simon en ‘manager’ Kees Tol willen er toch heel graag heen om te zien waar Elvis ooit is begonnen.

In Tupelo raken ze aan de praat met een stel oudere mannen die Elvis nog gekend hebben. Deze mannen zijn dus wel wat muzikaal geweld gewend, maar toch weten Nick & Simon hen te ontroeren...

In de zesdelige serie 'Nick & Simon The American Dream' steken de muzikale mannen uit Volendam de oceaan over om te kijken hoe zij als duo vallen bij de Amerikanen. Ze reizen van Memphis naar New Orleans en Nashville, waar ze kennis maken met de muziekstromingen in deze drie steden.

'Nick & Simon The American Dream' kende een droomstart: de eerste aflevering werd bekeken door 958.000 kijkers. Het programma was het best bekeken programma van de dag op Nederland 3.

'Nick & Simon The American Dream', woensdag 18 mei om 18.15 uur bij de TROS op Nederland 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers