Nieuw seizoen 'Brommer Op Zee' met Jonathan Franzen, Damon Galgut, Anjet Daanje en Cees Nooteboom

zaterdag 10 september 2022
Foto: © VPRO/Merlijn Doomernik 2021

Vanaf zondag 11 september presenteren Wilfried de Jong en Ruth Joos een nieuw seizoen van VPRO's boekenprogramma 'Brommer op zee'. Er is aandacht voor gevestigde én minder gevestigde schrijvers en er is elke maand een nieuw boek beschikbaar in de Brommer op zee-app.

Nieuw dit seizoen: Wilfried en Ruth zoeken schrijvers op in hun eigen habitat.


Dit seizoen komen toonaangevende schrijvers langs zoals de Amerikaanse auteur Jonathan Franzen die met ‘Kruispunt’ opnieuw internationaal veel waardering kreeg, de Groningse schrijver Anjet Daanje over haar deze zomer veelgelezen ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ en de Zuid-Afrikaanse schrijver Damon Galgut, die met ‘De belofte’ de Booker Prize 2021 won. Ook spreken De Jong en Joos dit najaar onder anderen P.F. Thomése, Oek de Jong, Auke Hulst, Marion Bloem, Jaap Robben en Cees Nooteboom. Die laatste zoekt Wilfried op in Spanje.

In een nieuwe rubriek toont Libris Literatuur Prijs-winnaar én bioloog Mariken Heitman ons de geheimen van een moestuin. Het schrijfhok wordt dit seizoen het leeshok. Elke week zet iemand een boek in het tot bibliotheek verbouwde hok en neemt er aan het einde van de uitzending een mee naar huis.

In de eerste uitzending is onder andere Jaap Robben te gast en spreekt over zijn boek ‘Schemerleven’, waarin een 81-jarige vrouw terugdenkt aan haar eerste onstuimige liefde die verboden was en dramatisch eindigde. De 'Brommer op Zee'-boekenclub leest in september de roman ‘Een meisje van honderd’ van Marion Bloem. Dit boek is de hele maand gratis mee te lezen in de app.

'Brommer op Zee', wekelijks vanaf zondag 11 september t/m 18 december om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers