Nieuwe aflevering van 'Danny Ter Plekke': cocaïnehandel in Ecuador

donderdag 9 mei 2024
Foto: © NTR 2023

Danny Ghosen is in Ecuador. Ingeklemd tussen Colombia en Peru, de twee grootste cocaïneproducenten ter wereld, en ontdekt door de Mexicaanse drugskartels, is het land in korte tijd de spil in de internationale cocaïnehandel geworden.

Het is inmiddels de gevaarlijkste narcostaat van Zuid-Amerika.


Terwijl in Nederland het cokegebruik alleen maar toeneemt, praat Danny met de mensen die daar de dupe van zijn: gewone Ecuadorianen die in angst leven en vaak hun leven niet meer zeker zijn.

De weduwe van de vermoorde presidentskandidaat Fernando Villavicencio legt de verantwoordelijkheid van het geweld gedeeltelijk bij de gebruikers zelf: ‘Iedere keer dat jullie coke snuiven, snuif je het bloed van onze mensen.’

'Danny Ter Plekke: Ecuador' is vanaf maandag 6 mei te zien op NPO Start. Vrijdag 10 mei is de aflevering om 22.20 uur te zien op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers