Nieuwe aflevering van MAX-podcast 'Werk in Uitvoering' online

vrijdag 19 maart 2021

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wt verdienen ze eigenlijk?

Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris elke week met iemand mee. In de derde aflevering van de podcast Werk in Uitvoering gaat Joris mee met Peter Wielenga uit Amersfoort. Al 33 jaar werkt Peter met veel plezier als brandweerman. Joris mag mee naar een duikoefening in het ijskoude water, en ziet en hoort hoe de brandweermensen constant bijgeschoold worden om scherp te blijven. Zowel geestelijk als fysiek moet Peter altijd in topvorm zijn, en dat is best zwaar. Wordt hij goed beloond voor deze intensieve en verantwoordelijke baan? Peter Wielenga: 'Je weet nooit wat de dag brengt, dat is het mooie van dit vak. Ik heb onvergetelijke momenten meegemaakt. Mijn salaris is niet zo hoog dat ik kan kopen en doen wat ik wil. Ik moet echt keuzes maken.'


Aflevering 3 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast 'Werk in Uitvoering' is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten.

Aflevering 3 vanaf vrijdag 19 maart beschikbaar.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers