Nieuwe VPRO 'DOCS': 'Broederliefde'

dinsdag 15 juni 2021

Aan een doodstille weg in een gehucht in Zeeuws-Vlaanderen wonen twee broers pal naast elkaar: Peter (76) en Geertjan (74). Ze hebben ruzie. Al een jaar of tien. Ze wisselen geen woord meer met elkaar, maar als ze tóch eens contact hebben, dan verloopt dat meestal schreeuwend.

Om een te ver uitstekende luifel van de één, of een verkeerd geparkeerde auto van de ander. In deze audiodocumentaire probeert maakster Caroline van Keeken een verzoening te bewerkstelligen.


Eén van de twee mannen is de vader van Caroline van Keeken. En die heeft genoeg van de spanningen aan die Zeeuwse landweg. Het is tijd voor verzoening, vindt ze. Want hoe mooi zou het zijn als haar vader en haar oom hun ruzie bijlegden in de herfst van hun leven?

In 'Broederliefde' probeert Caroline een familieruzie op te lossen. Het doel: de mannen samen aan tafel krijgen, zodat ze die ruzie nu eindelijk eens kunnen uitpraten. Maar zitten ze daar eigenlijk wel op te wachten?

Onlangs werd – tevens bij de VPRO – de singleplay 'Misschien hadden we dit niet moeten doen' van Caroline van Keeken gepubliceerd in de podcast De Verhalen. Met deze audioproductie debuteerde ze als maker van audiodrama. 'Broederliefde' is haar eerste documentaire. Meer weten? Zie: www.carolinevankeeken.nl.

Over 'DOCS'
De podcast 'DOCS' (voorheen RadioDoc) – een doorlopende documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO – geeft elke woensdag verdiepende verhalen over actuele onderwerpen en een bijzondere inkijk in onbekende werelden. Host: Misha Melita. Voor meer informatie zie 2doc.nl/docs.
#docsdepodcast

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers