Nieuwste aflevering van MAX-podcast 'Werk in Uitvoering' online

vrijdag 11 juni 2021

Jenneke Bleumers (72) heeft een AOW-uitkering, maar zit beslist niet achter de geraniums. Vervelen doet zij zich nooit. Als vrijwilliger geeft ze rondleidingen en leest ze voor aan dementerenden: 'Bij het voorlezen aan dementerenden moet je niet verwachten dat ze de week erna zeggen hoe leuk het was. Het is heel erg in het moment, daar genieten de mensen van en dan is het afgelopen.'

Ook schildert Jenneke met ouderen, is ze gastvrouw bij concerten en rijdt ze de mensen naar culturele uitjes. 'Soms begeleid ik de mensen naar voorstellingen waarvan je het nooit in je hoofd zou halen om er naar toe te gaan. En dan denk je 'goh, dat was toch wel heel apart en leuk.' Daarnaast speelt Jenneke cello, heeft ze elke dinsdag orkestrepetitie, golft ze en loopt ze dagelijks met haar hond op de hei. Ze prijst zichzelf gelukkig met een enorme dosis positiviteit en blijft bezig zolang haar gezondheid dat toelaat.


Aflevering 15 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers