NPO Radio 4-presentator Lex Bohlmeijer verkent het Groene Hart in 'Passaggio'

zondag 15 november 2020

Presentator Lex Bohlmeijer (KRO-NCRV) stapt opnieuw op de fiets om zijn NPO Radio 4-programma 'Passaggio' een week lang vanuit het land te maken, en niet vanuit de studio.

Van 16 tot en met 20 november duikt hij het Groene Hart in, weg van de Randstad. Op zoek naar mooie verhalen en bijzondere natuur. En op zak heeft hij de mooiste klassieke muziek.


Het Groene Hart is mooi, maar ook aan het veranderen. Kan het blijven bestaan als veengebied met boerenbedrijven erop? De herfst is in ieder geval een seizoen van transformatie en het perfecte decor voor Lex’ zoektocht in het Groene Hart. Hij treft daar inspirerende gasten die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met verandering.

Zo spreekt hij onder andere met Denker des Vaderlands Daan Roovers, gitarist en componist Aart Strootman en een duurzame boer uit het Groene Hart. Hun verhalen, de natuur en de muziek komen samen in het reisverslag van Lex. Allemaal coronaproof: in de buitenlucht, en op anderhalve meter afstand.

Luister van 16 tot en met 20 november naar het reisverslag van Lex in het programma 'Passaggio', dagelijks van 19.00 tot 20.00 op NPO Radio 4. Volg Lex ook in beeld op instagram, facebook en op: www.nporadio4.nl/passaggio.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers