NPO Radio 5 week lang in teken van 50 jaar 'Toppop'

zondag 20 september 2020

NPO Radio 5 duikt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september in het roemruchte verleden van het tv-programma 'Toppop'.

Elke dag wordt de 'Toppop Quiz' gespeeld en zijn portretten te horen van mensen die aan de legendarische AVRO-show hebben meegewerkt. In 'Volgspot' schuift van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur een gast aan die vertelt over zijn herinnering aan 'Toppop'.

Tijdens de 'Toppop Quiz', die een aantal keer per dag wordt gespeeld, kunnen luisteraars hun Toppop-kennis etaleren. Afsluiting van elke quiz vormt De Vraag van Ad, gesteld door Mister Toppop Ad Visser.

Hoe was het om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van 'Lust For Life' besloot met het decor van 'Toppop' aan de haal te gaan? Of hoe is het gelukt om Village People naar Nederland te krijgen? De luisteraars krijgen elke dag een kijkje in de keuken aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen, zoals danseres Penney de Jager, toenmalig correspondent Fons van Westerloo en presentatrice Leonie Sazias.

In 'Volgspot' halen Ad Visser, Erik van der Hoff (Roberto Jacketti & The Scooters), Bas Westerweel (Toppop-presentator van 1986-1988) en regisseur Chris Berger herinneringen op aan de gouden 'Toppop'-jaren.

De week wordt afgesloten met de 'Toppop Classics Avond', waarbij vier uur lang favorieten van luisteraars te horen zijn. De presentatie is in handen van Hans Schiffers (20.00 tot 22.00 uur) en Ron Brandsteder (22.00 tot 00.00 uur).

Persbericht NPO Radio 5
https://www.nporadio5.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers