Ode aan de Guilty Pleasure in 'De Klassieken' op NPO Radio 4

maandag 7 december 2020
Foto: © Hannah Grout / AVROTROS 2020

Het wordt swingen en dansen aanstaande vrijdag in de studio van 'De Klassieken' op NPO Radio 4. Op 11 december staat het AVROTROS-programma volledig in het teken van guilty pleasures.

James Last, Waldo de los Rios, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Louis van Dijk, Tom Parker en Chris Hinze maken voor een ochtend de dienst uit op NPO Radio 4. Ab Nieuwdorp brengt samen met Berdien Stenberg, voor één keer zijn co-host, een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd. Stemmen kan vanaf vandaag tot donderdag 10 december via info@radio4.nl of nporadio4.nl/guiltypleasures.


De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. Bij de vorige editie van de Guilty Pleasures lijst werden de vaste luisteraars verrast door de vele populaire bewerkingen van de muziekstukken en genoten de nieuwe luisteraars van de originele klassieke stukken die ze alleen als sample of bewerking kenden. De Guilty Pleasures lijst is dan ook een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding.

Ab Nieuwdorp: 'Ik vind het heel bijzonder dat ik tijdens de uitzending word bijgestaan door Berdien Stenberg. Rondo Russo van Berdien is namelijk mijn absolute favoriete guilty pleasure. Ik heb dit nummer op de basisschool eens vol overgave op mijn dwarsfluit uitgevoerd bij een playbackshow. Het wordt dus ook zeker voor mij een nostalgische en feestelijke uitzending.'

Bekijk hier hoe Ab Nieuwdorp zich voorbereidt op de Guilty Pleasures Lijst:


Onder anderen Francis van Broekhuizen en Lucie Horsch delen hun guilty pleasure in de uitzending. 

Het feest houdt gelukkig niet op na 11 december, want tot kerst klinkt iedere dag één Guilty Pleasures Kerstplaat in 'De Klassieken'. Ook hiervoor kunnen luisteraars suggesties aanleveren.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers