Podcast 'Kalm met Klassiek': Je dagelijkse klassieke rustpunt

maandag 7 september 2020

In de drukte, haast en hectiek van het dagelijks leven is het af en toe goed even stil te staan. Pas op de plaats, rustig ademhalen en tot jezelf komen. En wat past daar beter bij dan klassieke muziek?

In de nieuwe podcast-reeks 'Kalm met Klassiek' krijg je vanaf vandaag elke werkdag, een jaar lang, een dosis ontspanning toegediend.


NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp, bekend om zijn rustgevende stem, kiest dagelijks een rustig en kalmerend klassiek werk uit, waarbij je even helemaal tot jezelf kunt komen. Van Bachs 'Air' en Debussy's 'Clair de Lune' tot 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt. In sommige afleveringen geeft Ab tips voor een goede ademhaling, leert hij je de beginselen van meditatie aan of vertelt hij meer over mindfulness, maar vaak klinkt ook vooral de mooie, ontspannende muziek. Een keer per week, op de woensdagochtend, vertelt hij in zijn programma De Klassieken interessante achtergrondverhalen bij één van de stukken uit de podcast. Meerdere keren per jaar heeft 'Kalm met Klassiek' ook een themaweek. Bijvoorbeeld om je in de kerststemming te brengen of je, begin januari op te vrolijken na Blue Monday.

Ab Nieuwdorp: 'Klassieke muziek is gezond voor lichaam en geest. In mijn eerdere podcast 'Fit op 4' spoor ik iedereen aan te hardlopen op energieke klassieke muziek en in deze nieuwe podcast draait het juist om rust en ontspanning. We weten uit onderzoek al dat klassieke muziek goed is tegen stress en pijn, zorgt voor een betere nachtrust en blij maakt. Dat zijn nog eens bijwerkingen die ik toejuich. Toch was er nog geen podcast waar mindfulness en klassieke muziek samenkomen. Hoog tijd dus! Ogen dicht, telefoon op stil en heel even ontspannen met 'Kalm met Klassiek'.'

'Kalm met Klassiek' van AVROTROS en NPO Radio 4 is vanaf maandag 7 september te beluisteren via alle populaire podcast-apps.
Fit op 4' van AVROTROS en NPO Radio 4 is reeds te beluisteren via alle populaire podcast-apps.
'De Klassieken' hoor je iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers