'Polititia': dť podcast voor politieke leken

dinsdag 13 oktober 2020

'Polititia' is een wekelijkse podcast waarin Titia Hoogendoorn uit de kast komt als 'politiekn00b' Ė iemand die te weinig van politiek weet. Samen met co-host en producer DaniŽl van de Poppe bespreekt ze actuele politieke onderwerpen met verschillende gast-experts zoals mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift) en programmamaker Tim Hofman.

De eerste gast van het nieuwe seizoen is voormalig GroenLinks politicus Tofik Dibi.

Voor 'Polititia' duiken Titia en Daniël elke aflevering in een nieuw onderwerp dat met politiek te maken heeft en nodigen ze bijzondere gasten uit om meer over die onderwerpen te vertellen. De podcast is bedoeld voor jonge stemgerechtigden die eigenlijk weinig van politiek weten. Polititia biedt deze jonge mensen een stoomcursus politiek, op een leuke en begrijpelijke manier. In de afleveringen geeft het presentatieduo altijd een kort overzicht van de politieke ontwikkelingen zodat de luisteraar een goede basiskennis heeft voor het gesprek met de gast-expert.

Behalve Europarlementariër Samira Rafaela waren bijvoorbeeld ook journalist en columnist Sheila Sitalsing, mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen van het Instagramaccount @zeikschrift en programmamaker Tim Hofman te gast om te praten over de invloed van de politiek op zzp’ers, de Amerikaanse verkiezingen en over jongeren in de politiek.

Aankomende onderwerpen
In samenwerking met de VPRO maakt 'Polititia' voor NPO 3FM een nieuw seizoen. Aankomende onderwerpen zijn: de woningmarkt, populisme en activisme. Ook wordt veel aandacht besteed aan het thema campagnetijd. De podcast vormt een aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021.

Over de makers
Titia Hoogendoorn (1989) is actrice (ze speelde in 'SpangaS' en 'Vakkenvullers'), is videomaker en zelfbenoemd politiekn00b. Zij neemt mensen mee in haar zoektocht naar antwoorden op politieke vragen die haar bezighouden.

Daniël van de Poppe (1991) werkt als docent aan de UvA bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij geeft voornamelijk vakken die betrekking hebben op rechtssociologie. Daarnaast werkt hij als podcastproducer van DAMN, HONEY en De geschiedenisles die je nooit hebt gehad.

'Ik kom niet uit een gezin waarin we over politiek praatten. Politiek was lange tijd gewoon ver weg. Maar nu ik me voor de podcast in allerlei onderwerpen verdiep, vind ik het steeds interessanter. Veel dingen worden ook pas interessant als je er iets van weet.' – Titia

'We hopen dat je door het luisteren van onze podcast zekerder wordt over wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. Al is het maar dat je extra informatie hebt opgedaan om je eigen mening te vormen.' – Daniël

'Polititia' is vanaf 14 oktober te luisteren via vpro.nl/polititia, npo3fm.nl/podcasts en alle populaire podcastapps.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers