Q-dj's bevrijd uit escape room

donderdag 17 december 2020
Foto: © Qmusic 2020

Het is Qmusic dj's Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Kai Merckx op dag 4 gelukt om samen met de luisteraars de muzikale code te kraken en na 75,5 uur de Q-escape room te verlaten. Vorig jaar lukte dat iets eerder, na 72 uur.

De dj's maakten tussen 6.00 en 22.00 uur live radio vanuit de Q-escape room. Ieder uur hoorden de dj's een ultrakort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze kregen ieder hun 'eigen' hit toegewezen en de vier hits zijn samen de 'muzikale code'. Ondertussen moesten ze puzzelen voor aanwijzingen. De juiste antwoorden waren:


Mattie: De Poema's - 'Mijn Houten Hart'
Marieke: ABBA - 'Thank You For The Music'
Domien: Macklemore & Ryan Lewis - 'Can't Hold Us'
Kai: Dua Lipa - 'Don't Start Now'

In de escape room, die eruit ziet als een ouderwetse platenzaak, probeerden de dj's sinds maandagochtend met de hulp van luisteraars de muzikale code te kraken. Ze kregen daarnaast ook hulp van onder anderen Davina Michelle die plotseling achter het glas verscheen. Ook werd gisteren een geheime extra ruimte gevonden waar het aardedonker was en Mattie een tijdje opgesloten zat nadat een luik achter hem dicht viel. Vanochtend verscheen ineens een levende dromedaris.

Massaal gevolgd
Ook deze editie van de Q-escape room worden de dj's massaal geholpen door de luisteraars. De dj's ontvingen sinds de start van de actie tienduizenden berichten van luisteraars die hielpen met het kraken van de code. De liveblog, waarin alle beelden, hints en puzzels van de Q-escape room live te volgen zijn, werd op de voet gevolgd. Dit jaar is het gebruik zelfs verdubbeld met +94% website bezoekers en +123% meer pageviews dan de liveblog van de Q-escape room in 2019. Ook de Q-app was dit jaar erg populair: het aantal mensen dat de afgelopen dagen de videoplayer in de Q-app heeft gebruikt ligt 70% hoger dan vorig jaar en maar liefst 671% hoger dan een reguliere week. Ook het aantal keer dat de videoplayer in de Q-app wordt bekeken stijgt explosief: met 62% meer streamstarts dan vorig jaar en maar liefst 1.490% meer streamstarts dan in een reguliere week.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers