Radio 10-dj Rob van Someren ontstemd met beslissing programmaleiding

zondag 19 mei 2024
Foto: Radio 10 - © Talpa Network 2019

Rob van Someren is alles behalve tevreden met de beslissing van Radio 10 om zijn succesvolle middagshow 'Somertijd' te verplaatsen naar het weekend. Dat heeft hij aan het AD gezegd.

Gijs Staverman komt over van NPO Radio 2 en gaat bij Radio 10 de nieuwe middagshow maken tussen 16.00 en 19.00 uur. Dat betekent dat Rob van Someren plaats moet maken in dat slot. Het populaire programma krijgt een nieuwe plek in het zendschema, op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 15.00 uur. En daar is van Someren allesbehalve gelukkig mee.


'Er werd mij van de een op de andere dag medegedeeld dat 'Somertijd' niet langer elke werkdag te horen zal zijn, maar vanaf juli in het weekend. In de voorgaande periode is er nooit iemand van Talpa of Radio 10 geweest die met mij besproken heeft dat ze ergens niet tevreden over waren, of iets anders wilden. Dat is ook de reden dat het bericht mij zo heeft overvallen', zegt Rob van Someren aan het AD.

Rob van Someren heeft net nog een rechtszaak tegen Talpa, het moederbedrijf van Radio 10, gewonnen in verband met misgelopen salarisverhogingen. De rechter heeft hem in het gelijk gesteld waardoor Talpa hem de misgelopen salarisverhogingen heeft moeten betalen. Het AD stelt dan ook in vraag of de verbanning van zijn radioprogramma hiermee misschien iets te maken heeft? 'Ik mag toch hopen van niet, maar het is wel héél toevallig. Voor zover ik weet was de programmaleiding van Radio 10 ook niet op de hoogte. Dus dit was kennelijk echt een besluit van Talpa zelf.'

In een reactie aan het AD ontkent Talpa dat de rechtszaak iets met de beslissing te maken heeft. 'De verhuizing van 'Somertijd' is een inhoudelijke koerswijziging en staat los van het arbeidsgeschil', aldus een woordvoerder.

'Somertijd' blijft nog tot eind juni te horen op het huidige tijdslot, waarna de show zal verdergaan in het weekend.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers