'Radio Doc' bij de NTR: een schietpartij in de straat

zaterdag 14 november 2020

In Nederland vinden steeds meer schietpartijen plaats, gepleegd met alsmaar zwaardere wapens. Maar een schietpartij in je straat is niet normaal en moet dat ook niet worden.

In dit documentaire tweeluik wordt de ontwrichtende invloed van een schietpartij onder de loep genomen. En kijken we wat betrokkenen daar tegenover zetten.


15 november 2020 – eerste deel: Collateral Damage
 Woensdag 20 december 2017. Nog een paar dagen en de kerstvakantie begint. Op de scholen in Nederland worden kerstdiners gegeven en liedjes gezongen. De lekkere hapjes zijn door de ouders meegebracht. Zo ook in de Beverwaard. Als de kinderen met hun ouders op weg gaan naar huis klinken er schoten. In het winkelcentrum, vlakbij de school, worden twee jongemannen in hun auto dood geschoten met een kalashnikov. De kogels vliegen in het rond. Een huis wordt geraakt, een buurtbewoner zit bevend van schrik in zijn geparkeerde auto, een paar meter van de ravage vandaan. Zowel daders als slachtoffers zijn jonge jongens en ze komen allemaal uit de buurt.

In deel 1 van Een schietpartij wordt verteld hoe de buurt reageert en hoe zij met 'haar jongens' omgaat.

22 november 2020 – tweede deel: Vergissing
 Zaterdag 12 juli 2014. Het is hoogzomer en behoorlijk warm. Nederland heeft zojuist de troostfinale tegen Brazilië gewonnen. Rond een uur of 1.00 ’s nachts worden in de Conradstraat buurtbewoners wakker van geknal. Janke Verhagen komt kort daarna de straat in gelopen op zoek naar haar Stefan, die allang thuis had moeten zijn. Staat zijn auto er al geparkeerd?
In deel 2 van Een schietpartij wordt verteld hoe Janke en haar familie in een absurde film terechtkomen. Hoe moet je verder als je geliefde slachtoffer is geworden van een vergismoord? En hoe kijk je naar de jongens die dit op hun geweten hebben?

'Radio Doc: een schietpartij in de straat', 15 en 22 november om 21.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers