Radio-icoon Rob Stenders stapt over van Radio 2 naar Veronica

dinsdag 23 februari 2021

Rob Stenders wordt de nieuwe zendermanager van Radio Veronica en eindverantwoordelijk voor de muziek en de programmering van het station. Veronica is voor Stenders een goede bekende; tussen 1987 en 1995 maakte hij daar legendarische programma's als 'Stenders & Van Inkel', 'D'Rob of D'ronder' en 'Shockradio'.

Naast zijn functie als manager van de zender zal de radiomaker ook weer te horen zijn op Veronica. Stenders gaat iedere werkdag de 'Bonanza' presenteren, samen met sidekick Caroline Brouwer. Net als op NPO Radio 2 bepalen de luisteraars wat er gedraaid wordt in het programma.
 
Rob Stenders: 'Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.'
 
Marc Adriani, Directeur Radio: 'Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars. De claim WE. LOVE. MUSIC willen we met de komst van Rob nóg beter waarmaken.'
 
Rob Stenders presenteerde van 1987 tot en met 1991 spraakmakende Veronica-programma’s als 'Stenders & Van Inkel', 'Oh, Wat Een Nacht', 'Goud van Oud' en 'D’Rob of D’ronder'. Na een korte uitstap van een jaar keerde hij in 1992 weer terug naar Radio Veronica, waar hij tot 1995 te horen was met programma’s als 'Listen To The Music' en 'Shockradio'.
 
De radiomaker zal vanaf 28 juni te horen zijn op Veronica. Met zijn eerste werkzaamheden als zendermanager achter de schermen start hij al iets eerder dit jaar. Op dit moment vervult Niels van Baarlen de functie van zendermanager ad-interim.
 
Marc Adriani over Van Baarlen: 'Niels heeft Radio Veronica als gedreven vakman op een voortreffelijke manier aangestuurd. Mede dankzij hem kwam Veronica in een uitdagend jaar met de succesvolle 30 Fans Only concerten en werd het muziekformat verder aangescherpt. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de verhuizing van Veronica Inside naar de ochtend. Het is mooi om te zien dat we binnen Talpa Network dit talent in huis hebben. Uiteraard blijven we Niels op de radio horen en blijft hij zijn managementkwaliteiten ook achter de schermen inzetten binnen Talpa Network!'Lees ook:
Rob Stenders blijft bij BNNVARA
Rob Stenders versterkt AVROTROS op NPO Radio 2

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers