Radiozender FunX stopt per direct met 'Ramadan Late Night' na bedreigingen

dinsdag 5 mei 2020

Vorig jaar lanceerde FunX 'Ramadan Late Night'. Onder deze naam bracht het verhalen waarin de beleving van de ramadan centraal stond in de vorm van een radioprogramma, maar ook online, op social media en in de vorm van een podcast.

Op basis van de vele positieve reacties van zowel publiek als gasten die hun verhaal deden, had de zender ervoor gekozen dit concept dit jaar te herhalen.


Dit heeft onverwacht heftige reacties op social media opgeroepen. Muziek en ramadan gaan volgens sommigen niet samen en daarom zou het programma van naam moeten veranderen. Diverse medewerkers van FunX en hun omgeving zijn met de dood bedreigd en aangezien hun veiligheid vooropstaat heeft de NPO extra beveiliging in moeten huren. Een voor de omroep onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen.

Er zijn gelukkig ook mensen geweest die wel op een respectvolle manier hebben aangegeven waarom zij de naam 'Ramadan Late Night' ongepast vinden. Die feedback neemt NPO FunX serieus. FunX staat altijd open voor kritiek en alle content die zij maken, maken zij samen met de doelgroep. Het gesprek met het publiek voeren over maatschappelijke onderwerpen betekent dat je ook bereid moet zijn naar elkaar te luisteren. Dat is de kracht van FunX.

Daarom heeft FunX besloten de show 'Ramadan Late Night' te schrappen. Tegelijkertijd geldt dat de ramadan nu een dagelijkse realiteit is in het leven van een deel van het publiek en dus zullen zij dit onderwerp niet uit de weg gaan. Doel is nu meer dan ooit om mensen in deze tijd samen te brengen met inspirerende verhalen, tips, recepten etc. Dit zal FunX vanaf vandaag doen door dit onderwerp een plaats te geven door de hele programmering en op al haar kanalen, waarmee het de impact van de boodschap juist denkt te vergroten.

Bron: NPO FunX
https://www.funx.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers