Rechtbank veroordeelt bedreiger FunX-dj Morad El Ouakili

woensdag 9 juni 2021

Stichting FunX, NTR en de NPO zijn tevreden met de opsporing en veroordeling van de bedreiger van de toenmalige FunX-dj Morad El Ouakili. De dader kreeg door de Rotterdamse rechtbank vandaag 100 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De rechter nam in zijn oordeel mee dat de man vorig jaar geprobeerd heeft om het radioprogramma 'Ramadan Late Night' te laten stoppen.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: 'Het is goed dat er een glashelder vonnis ligt in de zaak rondom Ramadan Late Night en de bedreiging van dj Morad El Ouakili. Honderd uur taakstraf is best een forse straf. Hiermee maakt de rechter duidelijk dat een poging om de persvrijheid te beperken niet ongestraft blijft, ook wanneer dit anoniem via social media gebeurt. Verder hoop ik dat alle makers bij FunX opgelucht zijn na deze uitspraak.'

Presentator Morad El Ouakili ontving eind april 2020 bedreigingen voor het draaien van muziek tijdens 'Ramadan Late Night', waarop hij aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook Stichting FunX, NPO en NTR hebben aangifte gedaan van de bedreigingen.Lees ook:
Radiozender FunX stopt per direct met 'Ramadan Late Night' na bedreigingen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers