'Roller Coaster' van Danny Vera verovert tweede positie in 'Top 4000'

maandag 7 december 2020

'Roller Coaster' van Danny Vera heeft een uitzonderlijk hoge positie bereikt in de 'Top 4000' van Radio 10. De hit staat dit jaar op nummer 2 tussen de popmonumenten 'Bohemian Rhapsody' op nummer 1 en 'Hotel California' op nummer 3.

'Roller Coaster' was vorig jaar al de hoogste nieuwe binnenkomer op positie 8 en stoot dit jaar door naar het erepodium. De Zeeuwse zanger, die met Kerstmis zijn eerste kindje verwacht met zijn vrouw Escha, werd vandaag door Gerard Ekdom live op Radio 10 verrast met het geweldige nieuws. De 16e editie van de 'Top 4000' is tot en met 24 december te beluisteren op Radio 10.


Danny Vera: 'Papa is nummer 2 in de 'Top 4000' van Radio 10. Dat is toch niet normaal! Sta ik tussen Queen en The Eagles in? Dit is bizar zeg. Dank je wel mensen, wat bijzonder! Heel erg tof!'

Top 10 'Top 4000':

1. Queen – Bohemian Rhapsody
2. Danny Vera – Roller Coaster
3. Eagles – Hotel California
4. Billy Joel – Piano Man
5. Toto – Africa
6. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
7. Phil Collins – In The Air Tonight
8. Guns N’ Roses – November Rain
9. U2 – With Or Without You
10. Michael Jackson – Billie Jean

Meeste noteringen
Michael Jackson is ook dit jaar weer de meest genoteerde artiest in de 'Top 4000'. De King of Pop heeft als soloartiest 38 noteringen bemachtigd en daarnaast nog eens vijf noteringen met de Jackson 5. De Beatles volgen met 41 noteringen en Madonna heeft er 33.

Nederlands product
225 nummers in de 'Top 4000' zijn Nederlandstalig en 24 noteringen daarvan staan op naam van Marco Borsato. Miss Montreal staat met 'Door De Wind' op nummer 13 in de hitlijst en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer.

Varia
In de 'Top 4000' staan zeven dansjes: de Macarena, de Twist, de Lambada, de Wals, de Mambo, de Vogue en de Samba. Het langst durende liedje in de hitlijst is 'Telegraph Road' van de Dire Straits. Het ruim veertien minuten durende nummer staat op 110. Het kortste nummer in de Top 4000 duurt slechts 1 minuut en 41 seconden en staat op naam van Davina Michelle en Snelle. Hun hit '17 Miljoen Mensen' is terug te vinden op positie 2686.

'Top 4000'
De 'Top 4000' is de grootste en meest complete hitlijst van Nederland. Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat er in. De lijst is samengesteld door luisteraars en is van 4 tot en met 24 december te horen op Radio 10.

De 'Top 4000' is 4 december om iets voor 9.00 uur bij 'Ekdom in de Morgen' geopend door Sting. De hitlijst is dagelijks van 6.00 uur tot 00.00 uur te horen bij Radio 10. De ontknoping is op kerstavond, dinsdag 24 december, om 19.00 uur.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers