Schaamteloos genieten: Radio 10 introduceert de Guilty Pleasure Top 1000

vrijdag 19 januari 2024

Weinig meer bevrijdend dan op een onbewaakt moment keihard meezingen met je favoriete guilty pleasures. Maar waarom zouden we ons daar eigenlijk nog voor schamen? Radio 10 doorbreekt het taboe en staat deze januari voor het eerst in het teken van de Guilty Pleasure Maand.

Speciaal voor deze gelegenheid is de zender over alle gêne heen gestapt en introduceert – hoe kan het ook anders - natuurlijk ook een speciale lijst. De Guilty Pleasure Top 1000 vertegenwoordigt de meest favoriete guilty pleasures van luisteraars. ABBA, Spice Girls, Anita Meyer en André Hazes; ze komen allemaal voorbij. De lijst gaat vandaag om 12:00 uur van start en is mee te zingen tot en met vrijdag 26 januari.  

Guil-ty plea-sure • Iets waaraan je stiekem genoegen beleeft, hoewel je weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje. Vaak van toepassing op bepaalde popliedjes die volgens de algemene opinie 'niet kunnen'.  

Wie het woordenboek erop naslaat, leert al gauw dat een guilty pleasure iets is waar men zich in de regel voor hoort te schamen. In de toch al weinig opbeurende januarimaand focust Radio 10 zich echter liever op het ‘pleasure’ gedeelte. De zender moedigt luisteraars aan het volume de komende week vooral nog wat hoger te draaien en uit volle borst mee te zingen, want wie stil kan zitten luisteren naar de Guilty Pleasure Top 1000, moet wel van heel goede huize komen.  

Neil Diamond met 'Sweet Caroline’ op nummer 1 
Neil Diamond scoort met ‘Sweet Caroline’ de eerste plaats in de lijst – en dat is niet onterecht, vindt ook Radio 10 dj Jeroen Nieuwenhuize: “Typisch zo'n guilty pleasure die je niet alleen meelalt in de kroeg, maar ook gewoon tijdens je werk of in de auto. Er staan heel wat parels in de lijst, maar 'Sweet Caroline’ is met recht een diamant én een van de meest aangevraagde hits bij Radio 10.”

De top 10 van de Guilty Pleasure Top 1000 bestaat uit:  

1. NEIL DIAMOND - SWEET CAROLINE

2. SPICE GIRLS - WANNABE

3. RICK ASTLEY - NEVER GONNA GIVE YOU UP

4. ABBA - DANCING QUEEN

5. HELENE FISCHER - ATEMLOS DURCH DIE NACHT

6. ANDRE HAZES - 'N BEETJE VERLIEFD

7. BEATLES - HEY JUDE

8. DJ PAUL ELSTAK - RAINBOW IN THE SKY

9. JACKSONS - BLAME IT ON THE BOOGIE

10. WHAM - WAKE ME UP BEFORE YOU GO GO

Luisteren en meezingen kan vanaf 12:00 uur vandaag tot en met vrijdag 26 januari op Radio 10 en via radio10.nl. 


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers